Hvis du kan lide mad fra Mellemøsten, vil du elske disse
møre lammekebab, som her serveres med en delikat sveskesauce. Fantastisk
• Svesker indeholder meget fiber, jern og kalcium • Lam
indeholder en hel del jern.
Forberedelse t, 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Lamme-kebab:
500 g skært lammekød
1 spsk olie
½ tsk kanel
½ tsk presset hvidløg
SVESKESAUCE:
½ spsk olie
1 løg, hakket
200 g stenfri svesker, hakkede
1 rød peberfrugt, hakket
1 grøn peberfrugt, hakket
2 tomater, hakkede
2 fed hvidløg, fint skivede
1 tsk hakket frisk oregano eller ½ tsk tørret oregano
1 tsk hakket frisk rosmarin eller ½ tsk tørret rosmarin
2 spsk hakket persille
½ tsk salt
evt. 1-2 spsk vand
* Fremgangsmåde:
I Skær kødet i 3 cm store tern.
Vend kødet i olie og bland med kanel og hvidløg.
Sæt lammekødet på 8 træ- eller metalspid.
Læg spiddene i køleskabet.
2 Sveskesauce: opvarm olien på en pande og brun løget.
3 Tilsæt resten af ingredienserne til saucen.
Læg låg på og giv det et opkog.
Lad låget ligge lidt på klem, så dampen forsvinder.
Skru ned og lad det simre let i 10 min.
Tilsæt 1-2 spsk vand hvis grønsagerne ikke afgiver nok væde.
4 Opvarm grillen.
Dæk grillristen med alufolie og læg grillspiddene på.
Grill kødet 10 cm fra varmen til kødet er gennemstegt, 3-4
min. på hver side.
5 Server kødet med sauce og couscous eller ris til.
Tips & råd
Lad træspiddene ligge i vand inden kødet sættes på.
Det bliver da lettere at trække kødet på og spiddene
antændes ikke under grillningen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 325 = kJ 1365
Kulhydrat 33 g Protein 28 g Fedt 9 g (25%) Fibre 6 g