600 g magert lammekød
1 mellemstortløg, grofthakket
2 fed hvidløg, grofthakket
1 tsk knust sort peber
1 ½ tsk stødt kommen
½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt paprika
1 tsk salt
2 skiver brød uden skorpe, skåret i kvarte
1 æg, let sammenpisket
olivenolie, til hænderne
Tahinidressing:
2 spsk tahin (sesampasta)
3 tsk citronsaft
1 lille fed hvidløg, presset
et nip salt
2-3 spsk vand
2 spsk syrnet fløde 9%
1 spsk frisk persille, hakket
Fjern overflødigt fedt og sener. Skær kødet i små stykker.
Forvarm grillen.
Kom lam, løg, hvidløg, peber, kommen, kanel, paprika, salt, brød og æg i en food-processor. Lad den køre i 20-30 sekunder, eller indtil farsen er ensartet.
Del farsen i 12 lige store portioner.
Kom olie på hænderne og form portionerne til pølser. Pølserne pakkes rundt om spiddene og lægges i køleskab, til de skal steges.
Tahindressing:
Bland tahin, citronsaft, hvidløg, salt, vand, syrnet fløde og persille i en lille skål. Dressing røres, til den er cremet.
Læg kofta kebabberne på en varm, let smurt grill. Steges i 10 minutter og vendes hyppigt indtil de er brune og gennemstegte. Serveres med tahindressing og evt. grillede halve tomater.
Tips:Opbevaringstid: kebabberne steges umiddelbart før de serveres. Tahindressing kan laves dagen før.