1 kg lammesmåkød
1 citron
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret koriander
5 løg
4 fed hvidløg
en lille knoldselleri
1 spsk sukker
salt og peber
1 bdt dild
en god håndfuld rejer
Grønsagerne snittes og dækkes to gange med vand.
Kødet gnides med salt, peber og de øvrige krydderier og trækker på køl en halv times tid, mens grønsagerne koges ved jævn varme.
Kom kødet ved, og lad det simre halvanden time mere, til kødet nærmest falder fra hinanden.
Tag kød og grønsager op og kog suppen ned, så der ikke er mere, end at det lige kan "binde" kødet.
Smag til med saft og reven skal af citron og klip dild i.
Læg det op i en skål, sæt det på køl en dags tid, og spis det koldt med kogte kartofler, brød og rejer ved siden af.
Sprød salat er også godt til.
Holdbarhed en uge på køl. Bedst efter to dage.