Lammekød og couscous sender tankerne på himmelflugt til Nordafrika.
12 små lammekoteletter (3 koteletter pr. person)
Marinade:
1 dl olie
½ dl balsamicoeddike
1 dl rødvin
frisk rosmarin eller timian
salt og peber
Salat:
4 dl couscous
6 dl kogende vand
4 spsk reven parmesan
2 spsk friskhakket pebermynte
½ dl olivenolie
1 lille finthakket chili
1 lille porre
6 friske abrikoser (eller tørrede, som har ligget i vand)
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og hæld marinaden over koteletterne.
Mariner dem i køleskab natten over.
Hæld couscous (forkogt) i en skål, hæld det kogende vand over, dæk til med folie eller film og lad blandingen stå i ca. 5 minutter, eller til al væsken er optaget.
Varm olien i en stegepande, hæld pebermynten i og umiddelbart efter også couscous og parmesan.
Smag til med evt. lidt salt, rør til sidst chili, porre og abrikos i.
Salaten afkøles, før den pakkes ned i en boks, der kan transporteres til picnic-stedet.