Lammemørbroden kan erstattes af filet. Stegetiden er så et par minutter længere, og kødet skæres i tynde skiver, inden det serveres.
500 g lammemørbrad
Teriyaki marinade, se opskrift herefter
Salt, kværnet sort peber
Kom lammemørbraderne i en plasticpose eller i en skål med teriyaki marinade.
Grill: Grill mørbraden et par minutter på hver side.
Skær eventuelt i mindre stykker.
Krydr med salt og peber og server med Grillede citroner.
Teriyaki marinade:
5 cm frisk ingefær
5 fed hvidløg
4 dl tør vermouth
3 dl soya
2 dl vand
1 dl østerssauce
¾ dl brun farin
Riv ingefær og hvidløg og bland med de øvrige ingredienser.
Opvarm marinaden, så farinen smelter, afkøl derefter.
Det er en kraftig marinade, så bliv ikke forskrækket, når den smages til.
Tag en lille portion marinade fra, der kan anvendes ude ved grillen til at pensle med.
Marinade, der har været anvendt på rå råvarer, skal kasseres!