Brochettes de rognons d'agneau
I stedet for lammenyrer kan kanin også bruges. For mange år tilbage grillede kokkene nyrerne over ved af vinstokke eller svøbte dem i vinblade, inden de grillede dem.
12 lammenyrer
700 g sparerib eller svinemørbradstykker skåret i 2 cm terninger
2 røde peberfrugter
2 grønne peberfrugter
6 skalotteløg, pillet og skåret midt over
1 stort fed hvidløg, knust
salt og peber
4-5 spsk olivenolie
vinblade til indpakning af nyrerne
Fjern den gennemsigtige yderhinde på nyrerne, skær dem igennem på langs, og fjern nyrebækkenet. Skær dem over en gang til på tværs. Fjern frøstanden fra peberfrugterne, og skær dem i 2,5 cm stykker. Bland alle ingredienserne, undtagen vinbladene, og lad dem trække i olien i flere timer. Læg vinbladene i blød i varmt vand i 20 minutter. Pak hvert enkelt nyre stykke ind i vinblade. Monter spiddene, skiftevis kød og grønsager. Grilles i cirka 20 minutter. Spiddene vendes gentagne gange, og der pensles jævnligt med marinaden.