2000 g lammesadel
300 kg kyllingebryst
300 g jomfruhummerkød fra 1 kg jomfruhummer
200 g lammesmåkød
2 æg
4 dl fløde
200 g brune ris
1 æble, belle de boscop
50 g rosiner
100 g kyllingelever
1 spsk allehånde
1 svinenet, kan bestilles hos slagteren
500 g blancheret spinat til pynt
fileterne skæres fra lammesadlen og pudses for fedt og sener.
Gem ben til at koge fond på.
Halerne fra jomfruhummerne (som pilles ud rå), 100 af kyllingekødet og lammesmåkødet skæres i tern og kommes i blender eller food-processor.
Tilsæt æg, fløden og lidt salt og hakkes til en lind fars.
Resten af kyllingekødet skæres i små tern, som vendes i farsen, der stilles koldt.
Bred svinenettet ud på et stykke alu-folie og læg farsen herpå.
Risene koges 20 min. i vand tilsat skrællet æble, rosiner og allehånde.
Lad det køle af og bland det med kyllingeleveren, skåret i små tern.
Læg risblandingen på farsen, og tryk den let til
Lammefileterne skæres i skiver , som lægges oven på risene.
Det rulles forsigtigt sammen som en roulade, idet man passer på, at alu-folien slutter helt tæt.
Pakken sættes i ovnen i vandbad ved 180 º i 25 min.
Den bør hvile i 15 min. inden alufolien fjernes og rouladen skæres ud til servering i 2 cm. tykke skiver .