250 g linser
3 spsk smør
4 lammeskanke
4 dl bouillon
2 fed hvidløg
1 kvist timian
1 løg
2 hele nelliker
1 laurbærblad
1 spsk eddike
Lad linserne stå i blød i 2 timer i 1 ½ l. vand.
Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun lammeskankene godt på alle sider.
Drys med salt og peber og hæld godt 1 dl bouillon ved.
Pil hvidløgsfedene og kom dem ved sammen med timiankvisten.
Læg låg på gryden og lad det hele simre for svagest mulig varme i 1 time
Tilsæt evt. lidt vand, hvis retten ser ud til at koge tør.
Pil løget og stik de hele nelliker i det.
Kom linserne i en anden gryde sammen med udblødningsvandet, resten af
bouillonen, løget og laurbærbladet, drys med salt og lad det koge 1 time for svag varme.
Smag de færdige linser til med eddike, hæld dem i gryden til
lammeskankene og lad det hele stå og snurre sammen i endnu 5-10 minutter.
Tips: De gør sikkert klogt i at bestille lammeskankene et par dage i forvejen hos deres slagter.
Det er ikke noget, enhver slagter har liggende til hver en tid.