600 g lammekølle uden ben
500 g flåede modne tomater
1 hakket løg
3 fed hakket hvidløg
1 bundt frisk basilikum (findelt)
4 spsk solsikkeolie
salt
peber
lidt sukker
11/4 dl fløde
Sener og fedt fjernes fra kødet.
Det skæres på tværs af fibrene i 2 cm tykke skive og derefter i strimler.Tomaterne skæres i tern.
Olien ophedes i en pande og kødet steges i passende portioner i ½ minut. Det stegte kød lægges i en si, placeret over en skål, så kødsaften opsamles.
På den måde eftersteger kødet ikke, men forbliver saftigt og mørt.
Dæmp varmen og lad løg og hvidløg steg til de er glasagtige.
Tomatterningerne tilsættes og der hele tiden, og tomatstykkerne må kun lige varmes igennem. Der krydres med salt, peber og sukker.
Kød og kødsaft hældes på panden igen.
Der røres hele tiden, og kødstykkerne må også kun lige varmes igennem,.
De findelte basilkumkviste blandes i og retten serveres straks.
Servér med ris og brød til.