Steaks skåret fra en lille lammebov er fantastiske til grill. Prøv at stege små foliepakker med grønne bønner, krydret med estragon ved siden af. Selvom bønnerne mister deres friske grønne farve, smager de alligevel vidunderligt.
4 x 225 g steaks, fra køllen
2 fed hvidløg
4 skalotteløg, finthakket
2 spsk olivenolie
75 ml rødvin
salt og friskkværnet sort peber
Bønnepakker:
450 g franske bønner, halverede og med top og bund fjernet
50 g smør, smeltet
1 fed hvidløg, meget finthakket
1 spsk hakket frisk estragon
2 tomater, uden skind og kerner, hakket
Læg nogle små overfladiske snit på hver side af steakene.
Skær det ene fed hvidløg i fine strimler og læg en strimmel ned i hvert snit.
Knus endnu et fed hvidløg i en skål (den må ikke være af metal) og bland skalotteløg, olivenolie, vin samt lidt salt og peber i.
Læg steakene i marinaden, dæk dem til og lad dem marinere i 2 timer ved stuetemperatur, eller natten over i køleskabet, idet du af og til vender dem.
Bønnepakker: bland ingredienserne i en skål sammen med lidt salt og peber og fordel blandingen mellem 4 stykker 30x30 cm dobbelt folie, der lukkes godt.
Grill: Når bønnepakkerne har fået cirka 10 minutter over mellemvarme kul, kommer du kødet på grillen og steger dem yderligere 15 minutter, idet du vender kødet, når halvdelen af tiden er gået.
Du kan enten servere bønnerne i folien ved siden af, eller vende dem ud på tallerknen sammen med kødet.