4 lammesteaks
4 rødløg
1 fennikel
1 rød peberfrugt
3 porrer
olie fra en sprayflaske
Marinade:
saft af 3 limefrugter
1 dl æbleeddike
4 rosmarinkviste eller 1 tsk tørret rosmarin
4 fed hvidløg
Havsalt og friskkværnet sort peber
Limesaft, æbleeddike, hakket rosmarin/tørret rosmarin, finthakket hvidløg samt salt og peber blandes og hældes over lammesteakene, som marinerer min. 30 minutter inden stegning.
Rødløgene skæres i kvarte, skrællen fjernes og de bages i ovnen ved 175° i 20 min.
Fennikel, peberfrugt og porrer skylles og skæres i grove stykker, som steges på en pande med lidt olie fra en spray.
Når grønsagerne er ved at være brunede og bløde, tilsættes de bagte rødløg og varmen skrues ned.
Smages til med salt og peber.
Lammesteakene egner sig godt til grill, men kan også steges på en grillpande. Ca. 3-4 min. på hver side.