Server lammestegen på ægte græsk vis, med løse ris og
sauterede squash. Garner med oliven og citronbåde. Fuld af smag.
• Lam er en god protein-, jern- og B-vitaminkilde •
Pinjekerner indeholder både jern og zink.
Forberedelse 30 min. + marinering. Tilberedning 1-1½ time. 6
Portioner
# Råvarer til Lammesteg Græsk:
1,5 kg lammekølle uden ben
FYLD OG MARINADE:
3 spsk (oliven)olie
50 g brøndkarse
2 fed hvidløg, pressede
4 forårsløg, fint hakkede
2 dl rasp
1 spsk hakkede pinjekerner
½ dl hakkede oliven uden sten
½ tsk salt
sort peber
3 spsk hakket frisk koriander eller persille
2 citroner fint reven skal af
1 citron saften af
2 ts k hakket fris k oregano
* Fremgangsmåde:
1 Opvarm 2 spsk olie på en pande og steg brøndkarse, hvidløg
og forårsløg 3-4 min, til løgene er klare.
2 Bland brøndkarseblandingen med rasp, pinjekerner, oliven,
salt, peber, 2 spsk koriander og halvdelen af citronskallen.
3 Kom fyldet i lammekøllens hul efter benet og snør stegen
så den holder faconen under stegningen.
Læg lammestegen i et halvdybt fad.
Bland resten af olien med resten af koriander, citronskal,
citronsaft og oregano.
Øs marinaden over stegen, dæk med plastfolie og mariner i
køleskabet mindst 1 time.
4 Sæt ovnen på 200 °C.
Lad marinaden løbe af lammestegen. Gem marinaden.
Placer stegen på en rist i en bradepande.
Steg i ovnen i 30 min.
Tag lammestegen ud og pens! den med marinaden.
Steg yderligere 45-60 min, til stegen er rosa indeni.
Tips & råd
Tranchering: skær først en kile af kød ud fra midten af
stegen.
Anvend en skarp kniv som ikke er rillet.
Fortsæt udskæringen ved at skære skiver fra den blottede
kødoverflade.
På den måde er det let at udnytte hele stegen og hver skive
kommer til at indeholde fyld.
PR. PORTION: Energi: Kcal 346 = kJ 1453
Kulhydrat 13 g Protein 37 g Fedt 16 g (42%) Fibre 2 g