Omkring årets længste dage, skal maden være let, og arbejdstiden i køkkenet skæres ned til et minimum – uden at det går ud over smagen. Lammeculottens størrelse gør den perfekt til de dage, hvor man ikke er så mange om bordet.
1 stk lammeculotte
salt
2 tsk rosépeber
500 g kartofler
1 dl cremefraiche 38 %
2 dl vand
1 tsk grønsagsfond, koncentreret
1 fed hvidløg
1 stk spidskål
2 spsk kapers, udblødte
1 spsk merian, friskhakket
Sæt ovnen på 225°C. Rids fedtlaget på kødet.
Gnid kødet med salt og peber, og læg det i en lille bradepande med bagepapir.
Brun stegen i 15 minutter.
Skru ned til 160°C, og steg videre i ca. 15 minutter.
Bruger du et stegetermometer, skal det vise 65°C, når du tager kødet ud.
Kog kartoflerne, til de er møre.
Pisk cremefraiche, vand og fond sammen i en lille gryde.
Lad det simre i 5 minutter. Smag til med revet hvidløg, salt og peber.
Sæt en gryde vand over.
Skær spidskålen i tykke skiver, og damp dem i 2 minutter. Tag dem op.
Servér kødet skåret i mindre stykker med spidskål drysset med kapers, sauce og kartofler med et drys merian.