4 personer
2-3 skiitakesvampe
2 forårsløg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
8-9 dl grønsagsbouillon, se side 21
1 spsk sukker
100 g gulerod
150 g blomkål
Fyldt agurk:
½ lille agurk
50 g frisk tofu
1 spsk rismel
1 spsk rismel
2 fed hvidløg
1 spsk hakket koriander
Her er endnu en suppe fra Laos, som vi stifter bekendtskab med på den gode Luang Phabang Restaurant. Når man ikke taler laotisk, er der masser af sprogproblemer, men heldigvis har den fine restaurant et menukort med nødtørftig oversættelse til engelsk.
Suppen er mild og smuk at skue med de fyldte agurker
Sæt svampene i blød en times tid.
Hak forårsløg og hvidløg og svits dem i olien, indtil løgene er klare. Skær svampene i små stykker og tilsæt dem. Hæld bouillonen ved, bring den i kog og smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. Lad den koge et par minutter
Skær guleroden i ganske små stave. Del blomkålen i ganske små buketter.
Skræl agurken — men lad noget af det grønne sidde tilbage som striber Fjern kernerne med en lang kniv.
Mos tofuen meget fint og rør den med rismelet. Hak hvidløgene og rør dem sammen med hakket koriander.
Stop tofuen helt fast i agurken. Læg agurken ned i suppen sammen med gulerodsstave og blomkålsbuketter og lad det blive gennemvarmt.
Tag agurken op og skær den i otte skiver Læg skiverne i fire suppeskåle og hæld suppen over
Pynt evt, med lidt frisk koriander