og agurkeminestrone
(4 personer)
300 g laksefilet
600 g King Edward kartofler
1 agurk
⅓ dl hvid balsamico
1 bdt dild
40 g sukker
Løjerom
3 dl fløde
Citronsalt
Lidt rød peber
Reven peberrod
Saltlage:
½ l. vand
150 g havsalt
Peberkorn, sennepskorn og dildstilke
25 g sukker
4 dariole forme (høje rør)
Saltlage: Kog ingredienserne op og afkøl lagen.
Læg laksefiletten i lagen i 10 timer og udvand den derefter i 2 timer.
King Edward kartoflerne skrælles og skæres i 3 mm tykke skiver og udstikkes.
Koges derefter møre i fløden tilsat citronsalt og peber.
Skær laksen i tern og smag til med revet peberrod, citronsalt, hakket dild, salt og peber.
Agurkeminestrone: Skræl agurken, fjern indmaden og skær kødet i små tern.
Mariner agurketernene i hvid balsamico og sukker, hakket dild, salt og peber.
Anret kartoffelskiver og laks skiftevis som en lasagne i 4 høje dariole forme.
Sæt dariole formene på tallerkenerne i midten, anret agurkeminestrone rundt om med løjerom. Fjern formene.
Fløden, som kartoflerne er kogt op i, anvendes som sauce.