Bag en lækker lasagne med frisk fisk. Vi har brugt
Iyssejfilet, men du kan også bruge torsk eller laks.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 40 min.
Fryseegnet
#
500 g lyssejfilet
salt og friskkværnet peber
1 dåse hele, flåede tomater
6-8 stilke bladselleri
1 løg
2 spsk olie
2-3 fed hvidløg
250 g friske lasagneplader
Ostesauce:
25 g smør
2 spsk hvedemel
½ liter mælk
150 g mild fast ost (evt. halvdelen parmesan)
et drys cayennepeber eller paprika
Tilbehør: brød
*
Skær fisken i mindre stykker, og krydr dem med salt og
peber.
Hæld væden fra tomaterne, og hak dem.
Snit bladselleri fint.
Hak løget i små stykker, og steg dem klare i olie.
Tilsæt knust hvidløg, bladselleri og tomater.
Kog det igennem i nogle min. og krydr med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.
Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad det koge i nogle
min.
Riv osten, og tilsæt halvdelen.
Smag saucen til med cayennepeber eller paprika.
Læg lasagnen i et ovnfast fad; begynd med tomatsaucen, så et
lag med fisk, et lag ostesauce, et lag lasagneplader osv. Slut af med et lag
ostesauce.
Bag lasagnen i ca. 30 min. ved 175 °C, til den er gennembagt
og gylden.
Drys ost på toppen af lasagnen, og lad den smelte.
Server med brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin