- med peberkornsfløde og glaserede grønsager
14 personer
14 sprængte andebryster
Pochere-lage
1 gulerod,
1 persillerod,
1 løg,
1 kvist timian
2 fed hvidløg og
ca. 2 l vand
Skræl og pil urterne, kog dem i en stor gryde i 20 min. og tag dem op. Læg andebrysterne ned i pochere-lagen, og lad dem simre stille og roligt i 10-15 min., alt efter hvor tykke de er.
Tag dem op af lagen, og lad dem trække.
Peberkornsfløde
12 dl kraftig andefond
3 dl piskefløde
3 spsk knust madagaskarpeber
3 spsk dijon sennep
40 g smør
De knuste peberkorn sauteres i smørret, derefter tilsættes sennep. Den kraftige andefond tilsættes, saucen koges lidt ind, og fløden hældes i.
Koges ned til den har ønsket konsistens og smag. Jævnes evt. lidt.
Glaserede grønsager
3 kg diverse urter: Persillerod, pastinak, gulerod, broccoli, bønner og kartofler
Sukker og salt
Koldt smør
Hakket kørvel
Skræl urterne, og skær dem i passende ensartet størrelse. Kom dem i en gryde med vand, så det knapt dækker. Tilsæt sukker, salt og koldt smør. Lad urterne glasere under låg i ca. 10 min. (de urter, der har kortere tilberedningstid, kommes i halvvejs). Vandet skal være kogt helt væk, og urterne skal være møre og blanke. Tilsæt den hakkede kørvel lige før servering.