
600 g svinelever 
smør eller margarine 
4 løg 
1 fed hvidløg 
100 g røget skinke eller hamburgerryg 
2 spsk hvedemel 
3 dl rødvin 
¼ tsk tørret salvie 
salt og peber 
1- 2 spsk pinjekerner eller hakkede oliven 
Tilbehør: Kartoffelmos - se Tillæg 
*
Rens leveren og skær den i små firkanter på størrelse med hugget sukker. 
Tryk dem af i køkkenrulle og brun dem kraftigt i smør eller margarine sammen med de grovhakkede løg og hvidløg. 
Skær skinke eller hamburgerryg i terninger og kom dem i gryden. 
Drys med hvedemel og spæd med vinen. 
Tilsæt salvie og lidt salt og peber og rør godt. 
Lad retten snurre i 15-20 minutter og smag eventuelt til med mere salt og peber. 
Drys ved serveringen med pinjekerner og server kartoffelmos til.