Logo

Linser som i Umbrien

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lenticchie alla umbra
Italienerne spiser mange bælgfrugter, som indgår helt naturligt i den ugentlige menu. Kombinationen af bælgfrugter og pasta, ris eller spelt er meget almindelig og også ganske sund. Pastaen er med til at forædle proteinerne i bønner, kikærter eller linser.
Vi spiser også tit linser, bønner eller kikærter i supper, med pasta eller bare som tilbehør. De mest berømte italienske linser kommer fra Umbrien fra Catelluccio højsletten, de betragtes som en ren delikatesse og er fredet som mange andre traditionelle fødevarer.

200 g små Castelluccio eller Puy-linser
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
lidt skal fra en usprøjtet citron
1 fed hvidløg

1 skalotteløg
2 røde tomater eller tilsvarende flåede
1 spsk olivenolie
salt og peber

Læg linserne i blød i 30 minutter.

Kog linserne i vand i 30 minutter med hvidløg og laurbærblad.

Hæld vandet fra dem.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.

Svits løg, linser og tomater i olivenolie heri.
Kog linserne igennem i 5-10 minutter, til de får en lidt cremet konsistens.
Smag til med salt og peber.
Spis linserne med bruschetta med broccolicreme eller med citronmarinerede kyllingelår.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.853 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1353426-12-2022 16:38:08 Vibeke Hansen
Hvor køber man Castelluccio linser i Danmark ? Er der nogen der kan hjælpe med det.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her