Logo

Lufttørret kalvelårtunge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3-4 kg kalvelårtunger
Lage:
2 ½ l. rødvin
7 dl hvidvin
600 g sukker
600 g salt
Urter, fx fennikel, selleri, gulerod, hvidløg, løg
Krydderier, fx stierneanis, koriander, peber, kommen, laurbær
 
Loge: Kag ingredienserne op og køl lagen ned.
Læg kødet i lagen 6-7 dage, men vend det hyppigt.
 
Læg kødet i gazeposer og hæng til tørre i et køligt ven­tileret rum i 5-8 dage.
En lufttørret kalvelårtunge kan lagre i 2-3 uger.
Ved servering skæres kødet i tynde skiver.
 
Anretning:
(4 personer)
Blandede salater, fx sennepsblade, mangoid, frisee, radicchio
2 peberfrugter
100 g Manchego ost
Udstenede oliven
Hvedebrød i tern
Olivenolie
Hakket hvidløg
Salt
300 g kalvelårtunge
 
Marinade:
1 spsk Chardonnayvinaigre
2 spsk olivenolie
1 hakket skalotteløg
 
Balsamicosirup:
1 dl Aceto Balsamico
2 spsk akaciehonning
 
Langtidsbag peberfrugterne i 1- 1 ½ time i ovnen ved 90ºC i olivenolie.
Flå dem, køl dem ned, grill dem og læg dem i morina­den.
Høvl Manchego osten på en mandolin eller med en tyndskræller.
 
Balsamicosirup: Kog ingredienserne sammen til sirups-konsistens.
 
Crouton'er: Bag brødternene sprøde og gyldne med hvidløg, olivenolie og et drys salt.
 
Anretning: Fordel peberfrugterne i bunden.
Vend salat­bladene i balsamicosirup og drys dem over peberfrug­terne. Top med croutoner og fordel lårtungeskiverne på toppen.
 .

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.861 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her