Logo

Lun eller kold linsesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kan forøges til rigtig mange. Kan gøres færdig, stilles koldt og lunes i ovnen i store bradepander eller foliebakker næste dag.

500 g grønne linser, fx fra le Puy eller Berry, det er nogle af de bedste
6 gulerødder
4 fed hvidløg
1 bdt forårsløg
2-3 spsk olie
salt og peber
ca. ½ dl frisk timian
bouillon til at koge linserne i

Linserne koges i bouillon efter anvisning på pakken (ca. 15 minutter i dobbelt mængde væske), til de er næsten møre.
Gulerødderne skrælles og skæres i stave, forårsløgene renses og skæres i skiver, og hvidløgene pilles og skæres i skiver.
Det hele sauteres totre minutter i resten af olien og smages til med salt og peber.
Lige inden den sidste gennemvarmning vendes linserne rundt med hakket frisk timian.

Når de gennemvarmes, skal der alufolie over og måske en halv deciliter vand i bunden, så de ikke bliver stegt for meget.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her