1 afpudset svinemørbrad (ca. 450 g)
2 tsk olie
Saft af 2 appelsiner
Sauce à l'orange:
Appelsinsky fra stegning
3 dl bouillon
¼ hvidkål i strimler
100 g frosne perleløg
1 ½ spsk majsstivelse
½ dl fløde 13%
150 g mandariner fra dåse
½ tsk sukker
½ tsk salt
¼ tsk peber
Tilbehør:
800 g kartofler
500 g broccoli i buketter og stilkene i små stykker
Brun mørbraden i olien i en gryde eller sauterpande ved høj varme til den er gylden på alle sider, ca. 1-2 min.
Drys med salt og peber og kom appelsinsaften ved.
Steg mørbraden med låg i ca. 15 min. og vend den undervejs.
Tag mørbraden op, pak den ind i alufolie og lad den hvile i 15 min.
Gem appelsinskyen til saucen.
Kog broccolibuketter og -stilkene i letsaltet vand i ca. 2 min.
Skær mørbraden i tynde skiver og anret dem med orangesaucen.
Server med kogte kartofler og broccoli.
Sauce a' l'orange:
Suppler appelsinskyen med bouillonen og kog den op.
Kom hvidkålen i og kog ved svag varme med låg i 5 min.
Kom de frosne perleløg i og kog yderligere i 8 min.
Rør majsstivelsen ud i fløden, tilsæt jævningen under omrøring og bring saucen i kog - Kog saucen i 2 min.
Vend mandarinerne forsigtigt i saucen og smag til med sukker, salt og peber.
Retten kan serveres med ris.
Tips: Retten kan også laves med svinekoteletter i stedet for mørbrad.
Du kan også bruge 2 dl appelsinjuice i stedet for friskpressede appelsiner.
Grønsager pr. person: ca. 225 g