
 
Coleslaw er en god og mættende vintersalat, som kan varieres
med grønsager og dressing. Salaten passer til mange slags kød som fx
hakkebøffer, pølser, okse- og lammesteg samt stegt laks. 
 
Mørbradbøffer stegt
med skinke og coleslaw 
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 2 timer (og
gerne natten over) Stegetid 8 min. 
 
#
6-700 g svinemørbrad (8-10 mørbradbøffer) 
8-10 skiver lufttørret skinke (fx parma- eller
serranoskinke) 
1 spsk olie 
 
Coleslaw: 
500 g hvidkål 
1 tsk groft salt 
1 tsk sukker 
4 gulerødder 
1 stort madæble 
200 g cremefraiche 18% (eller mayonnaise) 
friskkværnet peber 
3-4 spsk hakket persille 
Tilbehør: groft brød 
*
 
BEGYND med salaten: Snit kålen i tynde strimler, og vend dem
sammen med salt og sukker. 
Lad det stå i mindst to timer, og gerne natten over (i
køleskab), så væden trækker ud. 
Hæld væden fra kålen, og bland den sammen med groftrevet
gulerod og æble. 
Vend cremefraiche eller mayonnaise i salaten, og smag til
med salt, peber og persille. 
 
Bøffer: Gør svinemørbraden klar: fjern sener, og skær ud til
bøffer. 
Vikl en skive skinke omkring hver bøf, og brun dem i 1 min.
på hver side på en pande med olie. 
Krydr med salt og peber, skru ned, og steg dem ved
middelvarme i ca. 3 min. på hver side. 
 
SERVER mørbrad bøfferne med coleslaw og brød. 
 

 
Tykmælks-panna cotta
med kirsebærsauce
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: et par timer
 
#
½ stang vanilje 
100 g sukker 
1 dl piskefløde 
2 dl tykmælk 
1 tsk fintrevet citronskal (økologisk) 
3 blade husblas 
Tilbehør: 
kirsebærsauce (eller bær fra fryseren) 
*
 
HÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med
sukkeret. 
 
LÆG vaniljestang og vaniljesukker i en gryde, og tilsæt
fløden. 
Giv det et stille opkog, til sukkeret er smeltet. 
Køl blandingen ned til ca. 40 °C, og fjern vaniljestangen. 
 
LÆG husblas i blød i koldt vand i 5 min. 
Tryk vandet ud af husblasbladene, og kom dem i den lune
flødeblanding så de smelter straks, og man undgår tråde. 
 
TILSÆT tykmælk og citronskal, og hæld cremen i portionsglas.
Stil dem i køleskab i et par timer. Anret med kirsebærsauce eller bær. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin