Dej:
4 æggehvider
2 ½ dl sukker
Fyld:
100 g smør
100 g god mørk chokolade
2 tsk kaffepulver
¾ dl sukker
2 æggeblommer
½ dl madeira
Garnering:
3 dl piskefløde
½ dl ristede mandelflager
Beklæd en form til lagkagebunde med smurt bagepapir.
Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend sukkeret i skummet.
Bred ⅓ del af dejen ud i formen og bag den ved 150°C på
nederste rille i ca 25 min, så bundene bliver sprøde og får farve.
Gentag dette 2 gange, så du får i alt 3 marengsbunde.
Kom fedtstofffet i en skål og stil den i vandbad i en kasserolle.
Kom chokoladen i i mindre stykker og varm den, til den smelter.
Tag skålen op ad vandet og rør rundt, så blandingen køler.
Tilsæt kaffepulver, sukker, æggeblommer og madeira.
Rør massen jævn og glat og lad den blive helt kold.
Bred chokoladecremen på to af bundene.
Læg dem sammen og dæk med den tredje bund.
Pisk fløden til skum bred det over tærten og drys med ristede mandelflager.