6 Personer
½ porre, skåret i ringe
1 fed hvidløg, presset
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
1,2 kg svinekød (fx. filet eller nakke)
salt og peber
8 salvieblade
1 løg stukket med 1 nellike og 1 laurbærblad
ca. 1 l sødmælk
Olie og smør opvarmes i gryde uden at smøret bruser op. Kødet krydres med salt og peber og kommes i gryden. Tilsættes salvieblade, løg, porre og hvidløg. Kødet brunes af. Vendes indtil kødet er brunet godt af på alle sider.
Mælken koges op i separat gryde og ¼ liter tilsættes kødet. Skru nu helt ned for kødgryden, læg låg på og kog kødet ved svag varme i ca. 2 timer. Kødet vendes af og til og der tilsættes yderligere mælk, når det i gryden er blevet tyk i konsistensen. Denne proces fortsættes til kødet er mørt og alt mælken er kogt ind.
Kød, salvieblade og løget tages op af gryden. Kødet holdes varmt.
Kom ca. 2 spsk varmt vand i gryden sammen med væden der løber fra kødet. Skulle mælken skille, pureres den evt. med stavblender og smages herefter til med salt og peber.
Kødet skæres i skiver og serveres sammen med saucen.