Dip-saucen laves af bl.a. grillede pebre, chili og mandler og serveres til fx. små stykker grillet majs eller andre grønsager som en fyldig snack eller forret. Til fire personer.
Mojo Roja-dip:
4 røde peberfrugter
1 udkernet rød chili
2 fed hvidløg
1 sardel eller ansjos
60 g smuttede mandler
3 spsk æbleeddike
ca. ½ dl frisk, frugtagtig olivenolie
salt, evt. peber.
Grøntsager:
2 majskolber.
Bag peberfrugterne på ovnristen ved 250ºC, til skindet er mørkt og blistret. Tag dem ud, afkøl, flå skindet af og fjern kernerne. Blend peberfrugter, chili, hvidløg, sardel og mandler tykt. Tilsæt eddike og derefter olien lidt efter lidt, mens der blendes til en tyk sauce, der smages til med salt og evt. peber. Fjern de yderste kraftige blade fra majskolberne og fjern derefter skægget ved at folde de resterende yderblade til side. Skær hver majskolbe i fire-fem små stykker, sno yderbladene om, hold dem fast med bomuldssnor og pak dem i velsmurt alufolie.
Grill kolberne ca. 20 minutter i alt - vend qem jævnligt.
Anret dip-saucen i en skål med de små majspakker udenom.