Tranebærkompotten giver dette tilbehør en smuk rød farve og en herlig sursød smag, der står godt til det skarpe fra majroerne. Majroe er egentlig et lidt misvisende navn til en grønsag, der fås helt frem til november. Majroer med tranebær er det perfekte tilbehør til fasan i savoykål, vildanden eller blot en kalkunschnitzel.
Kompot:
½ dl sukker
Saft af 1 appelsin
150 g tranebær
50 g bacon i strimler
3 rødløg i stimler
3 majroer i både
1 spsk olie
Kompot: Smelt sukkeret i en tykbundet gryde for jævn varme til det er gyldent. Tilsæt appelsinsaft og 1 dl vand og kog det igennem til karamellen er opløst.
Kog tranebærrene heri til de lige sprækker.
Stil kompotten til side.
Steg baconen for jævn varme til den har taget lidt farve.
Tag baconen op, og tør panden af.
Sauter løg og majroer i olien evt. ad 2 gange til grønsagerne også har taget lidt farve og er knapt møre.
Rør tranebærkompotten i, tilsæt baconen og varm igennem.
Smag til med salt og peber.
Grønsager pr. person: 150 g