Majs stammer oprindeligt fra Sydamerika
og tilhører græsfamilien. Den kom til Europa i 1500-tallet. Der findes
forskellige sorter, hvor det er sukkermajsen vi bruger som grøntsag. Den modnes
i perioden midt juli til midt oktober. Majs er super gode til madpakken og kan
nydes som snack eller som tilbehør. Den er rige på A-, B- og C-vitamin og
mineraler.
Tips til tilberedning
• Tilberedning: Majs koges i ca. 5 minutter i letsaltet vand
eller grilles med bladene på for at beskytte majsene
• Hvis du vælger at grille din majs, kan du lægge den i blød
med bladene på inden grillningen. Så holder den sig saftig efter tilberedning
Vidste du at...
Det var meningen at majs kun skulle bruges til dyrefoder,
hvorimod den nu er endt med at blive en del af kulinariske køkkener verden
rundt.
Opbevaring
I køleskab. Lad bladene sidde på majsen. Holdbarhed op til 8
dage.
I sæson
Juli til Oktober