Logo

Marineret oksekødsalat / wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 Personer

500 g okseklump
4 spsk vand
3 spsk citronsaft
2 spsk citrongræs (kun den hvide del), finthakket.
1 spsk fishsauce
1 løg, fintskåret
2 spsk frisk koriander, hakket
1 spsk frisk mynte, hakket
2 agurker, hakkede
½ kinakålhoved, skåret i strimler

Grillsteg bøffen 3 minutter på hver side eller indtil den er letstegt. Tag den af grillen, dæk den til og lad den hvile i 5 minutter. Skær bøffen ud i strimler på 5 mm med en skarp kniv. Opvarm vandet i en wok og kog oksekødet under låg i 2 minutter. Det må endelig ikke få for meget. Tag wokken af blusset og hæld kød og vand over i en skål. Tilsæt citronsaft, citrongræs, fiskesauce, løg, koriander og mynte til kødet og bland det godt.
Dæk det til og stil det i køleskabet. Lad kødet marinere i 2 timer. Rør agurk i.
Server oksekødssalaten på et underlag af strimlet kinakål, evt. pyntet med mynteblade.
Kokkens notater:
Tip: Man kan marinere kødet natten over og tilsætte agurk lige inden det serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.774 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her