
 
Kagen er kompakt i
konsistensen og skal serveres med kompot og/eller is. 
Arbejdstid: 45 min.
Bage/kogetid: 40 min. Fryseegnet. (10-12 stykker) 
 
#
4 æg 
200 g flormelis 
1 usprøjtet citron
(fintrevet skal) 
200 g smør (blødt) 
200 g ren rå
marcipan (groftrevet)
200 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
¾ dl vand (eller
mælk) 
¾ dl citronsaft 
75 g hele mandler
med skind (finthakkede) 
 
Stikkelsbærkompot: 
125 g sukker 
250 g stikkelsbær
(rensede) 
1 dl vand 
1 stang vanilje
(kornene) 
 
Tilbehør: vaniljeis 
*
 
Tænd ovnen på 175 °C.
Pisk æg, flormelis
og citronskal til en tyk creme. 
Pisk små klatter af
smør i og tilsæt marcipan. 
Sigt mel og
bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med vand og citronsaft. 
Bland finthakkede
mandler i dejen og kom den i en smurt springform. 
Bag kagen i ca. 45
min, til den er gennembagt. 
 
Stikkelsbærkompot: Smelt
sukker til lys karamel i en tykbundet gryde. 
Tilsæt stikkelsbær,
vand og vanilje. 
Rør ikke, før
bærrene kommes i. 
Kog i ca. 10 min,
til bærrene er møre. 
Server til kagen. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin