Logo

Melbudding fra Bornholm

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det at tilberede maden i en pose, har man brugt flere steder i landet. På Amager har man fx. den berømte Posegrød. Men på Bornholm drejer det sig om en slags budding.
 
125 g let saltet flæsk (eller saltet, godt udvandet)
250 g hvedemel
5 æg
100 g rosiner
75 g sukker
5 dl mælk
Tilbehør: Syltetøj fx. brombær eller solbær
 
Flæsket skæres i små terninger.
Alle ingredienserne røres sammen til en tyk men stadig flydende dej.
Dejen kom­mes i en tæt lærredspose som bindes til.
Der skal være plads til at dejen kan udvide sig.
Posen lægges i en gryde med kogende vand og koger i 2 timer.
Buddingen afkøles og serveres med syltetøj.
 
Tips: Buddingen kan også koges i en skål over vandbad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her