Logo

Mexicansk Nachos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dusin majsmels tortillas
2 ½ dl vegitablisk olie

Moste sorte bønner:
2 ½ dl tørret sorte bønner
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 skiver bacon, hakket
1 serrano chilly, renset for frø og hakket
71/2 dl hønsefond /bouillon

Guacamole:
3 store avocadoer
1 jalapeno chili, renset for frø og skoldet
¼ kop løg, fint hakket
¼ kop tomat, fint hakket
1 ½ spsk limesaft eller efter smag
salt efter smag
kværnet sort peber

Tilbehør:
revet ost Chedar

Rød salsa:
2 jalapeno chili
1 løg
2 fed hvidløg
4 mellemstore modne tommater, pillet
1 spsk friske cilantro blade
salt efter smag
kværnet sort peber
saften fra ½ lime

Tortilla:
Skær de friske tortilla i kvarte.
I en dyb stegepande varmes olie til 190ºC på en kogeplade/flamme. Frituresteg tortillastykker i 2-3 minutter eller til de er sprøde.
Dryp af på køkken rulle. Drys lidt salt på, hvis ønsket.

Sorte bønner:
Bland alle ingredienser undtagen salt og peber i en stor gryde.
Bring i kog. Skru ned for varmen og kog ved svag varme uden låg for 1 ½ time eller indtil bønner er bløde.
Tilføj salt og kværnet sort peber efter smag.
Tag af komfuret.
Lad køle lidt og læg bønner i en foodprocesor eller blender.
Blendes indtil bønnerne bliver til en klumpet pasta.
Hvis der er for meget væske kommes det i en kasserolle og koges indtil væsken er fordampet og bønnerne har en smørbar konsistens.
Bønner kan forberedes op til 2 dage før og opbevares overdækket i køleskab.

Guacamole:
Fjern stenen og skræl, fra avocadorne og mos dem med gaffel.
De må ikke blive til en fin puré.
Finhak jalapeno chili nok til 1 spsk fuld eller efter smag.
Bland jalapeno med avocado og resten af ingredienserne.
Rør sammen.
Dæk til med tætsluttende låg og sæt i køleskab i mindst 30 minutter.
Guacamole kan forberedes indtil 3 timer før.
Sæt en avocado sten i den færdige guacamole, for at forhindre misfarvning.

Rød salsa:
forvarm ovn til 175ºC.
Læg jalapeno chili, løg og hvidløg i en bradepande og rist i forvarmet ovn 175ºC i 10-15 minutter. Chilien skal blive lidt blød.
Fjern kerne og finhak jalapeno chili.
Skræl og finhak løg og hvidløg.
Hak tomater og kør i blender, sammen med chili løg, hvidløg og cilantro. Smag efter med salt, peber og limesaft.
Dæk til og sæt i køleskab til det skal bruges.
Rød salsa kan forberedes 2-3 dage i forvejen og opbevares overdækket i køleskab.

Forvarm grillovn
Smør de sprøde tortilla stykker let med mosede sorte bønner,
Læg en klat guacamole på.
Drys med revent ost.
Placer under varm grill i 1 minut tid eller indtil osten smelter.
Placer en tynd skive jalapeno chili på hver grillet nacho, hvis det ønskes. Servers med rød salsa til at dyppe i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.511 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her