Sommertid er grilltid, og det er en god ide at udnytte
varmen og tilberede hele middagen over de glødende kul. Her består menuen af
grillede kammuslinger, bøffer, pølser og sprøde grønsager. Brød kan også varmes
på grillen.
Arbejdstid: ca. 45 min. (+ tid til optænding af grill)
Grilltid: ca. 45 min. 4 personer
# Grillede
kammuslinger med salat
20 kammuslinger
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
1 bundt dild
1 grønt salathoved
1 citron
Tilbehør: brød
*
FORDEL kammuslingerne på grillspid, pensl med olie og grill
dem et par min. på begge sider ved god varme.
Muslingerne må gerne være rå i midten.
KRYDR med salt og peber, drys med dild og anret med grøn
salat og citronbåde.
Server med lunt brød eller grillede brødskiver.
Grillede bøffer,
pølser og grønsager
4 personer
Kød:
4 oksebøffer (fx entrecôte)
4 grillpølser
lidt olie
salt og friskkværnet peber
Grillede grønsager:
2 squash
2 røde snackpeberfrugter
2 spsk bredbladet persille
2 fed hvidløg
1 spsk olie
2 tsk vineddike
Dip:
2½ dl cremefraiche 18%
1 tsk harissa eller anden chilisauce
Tilbehør: brød
*
VASK squashene og skær dem i halvtykke skiver.
Rens peberfrugterne og del dem i store stykker.
Skyl og hak persillen og bland den med knust hvidløg, olie
og vineddike.
RØR cremefraiche sammen med harissa og smag til med salt og
peber.
PENSL grønsagerne med olie og steg dem på en varm grill til
de er gyldne og møre.
Læg dem på et fad og bland dem med persilledressingen.
DUP bøfferne tørre med køkkenrulle og pensl dem med olie.
Brun dem hurtigt på begge sider.
Krydr med salt og peber og steg videre (ca. 3-4 min. på hver
side) ved lavere varme, til bøfferne er rosa indeni.
Grill pølserne samtidigt de skal være gennemvarme.
Server bøffer, pølser, grønsager og dip med lunt brød eller
grillede brødskiver.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin