4 kyllingebryst
1 dl tørret abrikoser
4 fed hvidløg (hakket)
½ dl grønne oliven
1 ½ tsk oregano
¼ dl kapers
salt og friskkværnet peber
2 laurbærblade
½ dl rødvinseddike
¼ dl råsukker eller brun farin
½ dl olivenolie
1 dl hvidvin
½ dl svesker
Må forberedes dagen før, og derfor god til dem der ikke vil stå i køkkenet flere timer før gæsterne kommer.
Alt lægges i fad eller skål, og står køligt natten over, undtaget farin og hvidvin.
Dagen:
Ovnen opvarmes til 180ºC.
Kyllingerbrysterne tages op af marinaden og lægges i ovnfast fad med låg eller kasserolle med låg, og marinaden (m/oliven, de tørrede frugter m.m) hældes over.
Hvidvinen hældes over, og der drysses med sukker.
Låg på, og stilles ovnen 30-40 min.
Serveres med nye kogte kartofler, couscous eller ris, broccoli eller salat.
Retten kan også laves med fx. fasanbryst, lammefilet eller kølle, svinekoteletter eller kalvekød.