300 g smør
1 ½ dl sukker
3 æggeblommer
1 appelsin, saften heraf
2 appelsiner, skallen heraf
1 pose mandelflager
2 l. jordbær
1 pakke store lagkagebunde
Rør fedtstoffet blødt, tilsæt sukker og æggeblommer og rør det hele let og luftig. Riv det yderste af appelsinernes skal og kom halvdelen i smørcremen. Pres appelsinen og hæld safte i smørcremen. Rør godt rundt og smag til med resten af appelsinskallen. Rist mandelspånerne i en stegepande eller på en plade i ovnen ved 175 ° i ca 8 min. Skyl jordbærrene. Skyl jordbærrene. Nip en fjerdedel af dem og skær disse i skiver. Læg en lagkagebund på et fad, bred lidt appelsincreme på og dæk med skivede jordbær. Gentag dette med endnu en bund, creme og jordbær. Læg den øverste bund på og tryk den lidt til. Bred resten af appelsincremen over tærten og på kanten. Dæk kanten med mandelflager. Pynt med halve jordbær og læg resten af jordbærrene rundt om tærten. Lad fadet stå koldt til serveringen.