500 g squash
2 mellemstore løg
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
7 dl hønsebouillon
salt og peber
150 g piskefløde
500 g blåmuslinger
5 spsk hvidvin
1 spsk finthakket basilikum
Squash skylles og skæres i skiver.
Løg og hvidløg pilles. Løget skæres i fine tern, hvidløget presses.
De hele, undtagen 2 spsk løg, sauteres af i gryden uden at brune.
Tilsæt nu bouillonen og krydr med salt og peber.
Det hele koges under låg 25 min.
Tilsidst tilføjes piskefløden og suppen pureres.
Muslinger renses, skægget fjernes og dem som er åbne kasseres.
I anden gryde sauteres de resterende løg af i lidt olie og der tilsættes muslinger og vin.
Koges 5 minutter eller til muslingerne er åbne. Fonden sigtes fra og der ses efter uåbnede muslinger, som kasseres.
Kødet tages ud af skallerne og tilsættes sammen med muslingefonden og den kogte squashsuppe.
Server suppen i dybe tallerkener og drys med basilikum.