Minestrone
2 kartofler
2 gulerødder
¼ selleri
1 porre
¼ blomkål
1 peberfrugt
3 spsk smør eller margarine
4-5 bouillonterninger
300 g bælgede ærter
4 spsk små nudler
2 spsk koncentreret tomatpuré
50 g spæk
1 fed hvidløg
2 spsk klippet persille
Tilbehør: flute
*
Riv kartoflerne, gulerødder, selleri, porre, blomkål og peberfrugt groft eller skær det ud i meget små stykker.
Svits det i fedtstoffet og tilsæt i 1½ l kogende vand og 4-5 bouillonterninger.
Lad det koge sagte under låg i 10 minutter.
Tilsæt ærter, nudler og tomatpuré og lad suppen koge videre i endnu 10-15 minutter.
Skrab spækket ligesom til tatar og bland det med knust hvidløg.
Kom det på suppen i serveringsøjeblikket og drys med persille.
Server flute til.
Ostesandwich
1 spsk Danablu
1 spsk smør
2 spsk kvark
2 spsk reven ræddike eller radiser
4 skiver sandwichbrød eller formfranskbrød
smør eller margarine
salatblade
*
Rør Danablu, smør og kvark sammen og tilsæt ræddike eller radiser.
Bred det mellem de afskorpede brødskiver og grill dem eller rist dem hurtigt i fedtstof på en meget varm pande.
Server dem straks på salatblade.