ca. 6 personer.
100-125 g letsaltet flæsk
2 løg
2 fed hvidløg
100 g gulerod (ca. 2 stk)
150-200 g hvidkål (ca. ¼ lille)
150 g porrer (ca.2 stk)
100 g selleri (ca. ¼ rodselleri)
el. 4-5 stængler bladselleri
4-5 flåede tomater
1 ½-2 l grundsuppe
150 g friske el. frosne grønne bønner
125 g fine ærter
1 kvist timian
ca. 50 g makaroni el. ¾ dl løse ris
salt, peber.
Tilbehør: reven parmesanost.
Skær flæsket i små terninger. Rens grønsagerne. Hak løg og hvidløg. Skær gulerødder og porrer i skiver, selleri i terninger og snit kålen fint. Skær tomaterne i både. Bræk bønnerne i mindre stykker. Rist flæsket i en stor tykbundet gryde, til det meste fedt er afsmeltet. Svits grønsagerne heri undtagen bønner og ærter.
Hæld suppe over grønsagerne. Bind persille, basilikum og timian sammen og læg det i gryden sammen med salt og peber. Kog suppen ved svag varme i 20 min. Bræk makaroni i mindre stykker. Drys dem el. ris i suppen sammen med bønnerne. Kog suppen 15-20 min. Tilsæt ærterne og kog suppen 5 min. Fjern suppevisken.
Variation:
Andre grønsager kan anvendes til minestrone såsom savoykål, courgetter, udblødte kogte hvide bønner.