(4 pers,)
4 store løg i både
jomfruolivenolie
1 kg rensede mini-blæksprutter
10 fed hvidløg, grofthakkede
½ kg modne tomater i store tern
1 spsk koncentreret tomatpure
½ flaske kraftig rødvin
6 stk kanelbark eller 2 stænger
4 hele allehånde, knuste
6 laurbærblade
havsalt, peber og lidt chili
let bitter salat, fx frisse, til anretning
Steg løgbådene gyldne i olivenolie, tilsæt blæksprutter og hvidløg.
Steg i et par minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne, og smag til med salt, peber og chili.
Lad simre ved svag varme i ca, 1 time uden låg, til sprutterne er møre.
Smag på dem undervejs, de skal være bløde og behagelige at bide i.
Hvis saucen bliver for reduceret (tyk), kan den tilsættes et ekstra glas rødvin.
Der skal være nok sauce til at dyppe det gode brød i.
Server blæksprutterne lune med en buket af letbitre salater, masser af godt brød og et glas rødvin.