Velkommen til kaffebord i haven. Bag nogle lækre små boller
og fyld med røget laks med flødeost og skinke med salat og agurk
Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1 time og 15 min. Bagetid: ca.
10 min. Fryse-egnet (20 stk.)
#
Miniboller:
25 g gær
2½ dl mælk
25 g smeltet smør
½ tsk groft salt
ca. 425 g hvedemel
Pensling: 1 æg
Fyld med røget laks (til 10 stk)
5 skiver røget laks (halve skiver)
200 g flødeost naturel
friskkværnet peber frisk dild
Fyld med skinke (til 10 stk)
5 skiver lufttørret skinke (halve skiver)
2 dl små fine salater
10 skiver agurk
evt. smør
*
Rør gæren ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken
sammen med smør, salt og gradvist mel. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve
45 min. tildækket ved stuetemperatur.
Form 20 små boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
Lad bollerne efterhæve ca. 30 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag 8-12 min. i en 225 °C varm
ovn.
Lad bollerne afkøle på bagerist.
Flæk 10 boller og smør dem med flødeost.
Læg dem sammen med dild, røget laks, og friskkværnet sort
peber.
Flæk resten af bollerne og smør dem evt. med smør.
Læg dem sammen med skinke, agurk og salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin