#
48 stk Burgerboller:
50 g smør
½ liter mælk
50 g gær
4 tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
ca 800 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: sesamfrø
Minibøffer:
1 ½ kg hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør
6 tomater i skiver (ca. 650 g)
½ tsk groft salt
48 skiver mild ost, fx Klovborg Klokke mild 26% (45+) (ca. 500 g)
*
Burgerboller: Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af hvedemelet.
Del dejen i 48 stykker og tril dem til boller.
Tryk bollerne let flade (ca 5 cm i diameter) og sæt dem på plader med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Pensl med æg og drys med sesamfrø.
Bag bollerne midt i ovnen ca 10 min. ved 225°C.
Flæk de afkølede boller.
Minibøffer: Rør kød, salt og peber sammen.
Form 48 bøffer (ca. 7 cm i diameter).
Lad smørret gyldne i en pande og steg bøfferne ved jævn varme, ca. 1 ½ min. på hver side.
Læg en bøf på bunden af hver burgerbolle.
Læg herpå en tomatskive med et drys salt og en skive ost.
Stil halvdelen af bundene på en plade med bagepapir og varm dem midt i ovnen ca 10 min ved 225 °C.
Læg halvdelen af toppene på en rist og stil den nederst i ovnen de sidste 2 min. af varmetiden.
Læg miniburgerne sammen og varm resten.
Fryseegnet: Ja, hver for sig
Se også opskrifterne: Minipizzaer og Minihotdogs