Logo

Nakkefilet med gemyse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 

Nakkefilet med gemyse

600 g nakkefilet
100 g bacon (1 cm tyk skive)
30 g smør/margarine/olie
2 gulerødder
2 løg (store)
2 dl vand
2 dl rødvin (kan udelades)
2 dl fløde/cremefraiche

Krydderier:
2 kviste timian
1 bundt persille
1 laurbærblad
salt og peber

Tilbehør:
8 gulerødder (mellemstore)
250 g grønærter
250 g champignon, bønner el. andet

Kødet spækkes med bacon, der er skåret i strimler, og nogle kviste persille.

Stegen brunes godt.

Gulerødder og løg snittes fint, tilsættes og svitses med et øjeblik.
Der krydres med salt og peber.

Vand og evt. rødvin, resten af persillen, laurbærblad og timian tilsættes. Stegen simrer i urteblandingen i 1½-1¾ time.
Når kødet er færdigstegt, sies stegeskyen og urterne pureres gennem en sigte ned i skyen, (det giver en dejlig kraftig sauce).

Der smages til med salt og peber, og en anelse sukker samt fløde eller cremefraiche.

Saucen jævnes evt.

Stegen skæres i skiver og serveres sammen med tilbehøret.

 

På billedet vist med en tomatsalat af gule og røde cherrytomater med et lidt finthakket rødløg


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TorskerognmousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os