Logo

Nakkekoteletter med kartoffelpakker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nakkekoteletter med kartoffelpakker

 

Mon ikke det er varmt nok til en grillaften ellers kan du bage kartoffelpakkerne i ovnen og stege koteletterne på en (grill)pande.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Stegetid: ca. 20 min.

 

#

Marinerede nakkekoteletter:

4 nakkekoteletter

2 spsk olie

2 spsk citronsaft

1 tsk paprika

1 fed hvidløg

 

Kartoffelpakker:

600 g nye kartofler

1 fennikel

8 små tomater

1 bundt forårsløg

salt og peber

2 spsk olie

8 spsk vand

 

Spidskålssalat:

1 lille spidskål

3 spsk olie

2-3 spsk vin- eller æbleeddike

1 bundt purløg

*

 

Bland olie med citronsaft, paprika og presset hvidløg i en frysepose.

Vend koteletterne godt rundt i marinaden i posen, og lad dem marinere i mindst 1 time, og gerne til dagen efter i køleskabet.

 

Skrub eller skrab kartoflerne.

Skær dem i skiver på ca. 2 mm's tykkelse.

Skær fennikel i tynde skiver.

Skær tomater i skiver.

Rens forårsløgene. skær dem i skiver, og gem det grønne.

 

Læg 4 stykker stanniol på bordet, og læg 4 stykker bagepapir ovenpå.

Fordel kartoflerne på de 4 stykker papir, og bred dem lidt ud.

Læg fennikel, tomater og forårsløg ovenpå.

Krydr med salt og peber, dryp med olie og 2 spsk vand på hver.

Luk pakkerne som madpakker.

 

Læg pakkerne på grillen ude i siden eller højt oppe, hvor det ikke er for varmt, og lad pakkerne grille i ca. 20 min.

Åbn forsigtigt en pakke, og tjek om kartoflerne er møre ellers grill dem lidt ekstra.

 

Snit spidskålen fint.

Rør olie med eddike, og vend kålen grundigt med dressingen.

Smag salaten til med salt og peber, og drys med snittet purløg.

 

Dryp koteletterne af for marinade, og grill dem ved middelhøj varme i 4-5 min. på hver side.

Drys med salt.

 

Åbn kartoffelpakkerne, og drys det grønne af forårsløgene på toppen.

Server med spidskålssalat og koteletter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brændende kærlighed med svinekød og karrysmørDen populære livret er her i en ny version med blød kartoffelmos lavet med sødkartofler og...
• Forårskoteletter med spidskål og ymerfromageHovedretten er gode, tykke svinekoteletter med spidskål og grønne ærter vendt med friske...
• Svinekoteletter med olivenfyldKoteletterne får smag af hakkede oliven, hvidløg og rosmarin. Server dem med nye kartofler...
• Kirsebærkompot med kirsch og mandlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!