Logo

Okseculotte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

1.3 kg culotte
salt, peber
hvidløg
fløde
 
*

Fedtlaget ridses helt igennem.
Stegen gnides grundigt med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille bradepande smurt med olie.
Der hældes lidt koldt ved og bradepandens i ovnen ved 225 ºC (205 ºC i en varmluftsovn).
Stegen brunes indtil vandet begynder at koge, det tager ca. 15 min.
Temperaturen sænkes til 175 ºC (160 ºC) og stegen videresteger ca. 40 minutter til den har en kernetemperatur på 55 ºC.
Derefter hviler stegen under alufolie og tildækket med et viskestykke.
Efter ca. 15 minutter vil stegen være pænt, jævnt rød.
Bradepanden skylles godt med lidt vand og den dannede sky sættes i fryseren til fedtet er størknet tilstrækkeligt til at det kan skummes af
(smagsmæssigt kan det være en fordel at beholde lidt af fedtet i skyen).
Skyen bruges til sauce.

Den kan jævnes eller blot koges ind med fløde.



Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksekød med krydret sauce og melonsalatHer er en japansk inspireret ret med oksekød, nudler, sprøde grønsager og krydret, sød...
• Ærtesuppe og culottesteg med rød coleslawServer en cremet suppe med sprøde rugbrødsterninger som forret. Til hovedret en velstegt...
• Oksekød med krydret sauce og melonsalatHer er en japansk inspireret ret med oksekød, nudler, sprøde grønsager og krydret, sød...
• Banan- og citronsorbetSpændende opskift på sorbet lavet af banan og citron og helt uden ismaskine. Desserten...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!