Logo

Oksecuvette med fritter og whiskysauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

Steg:
1 oksecuvette af passende størrelse, 1100-1200 gram
Masser af hvidløg, gerne friske
Salt og peber
 
Fritter:
Kartofler (1200-1500 gram)
Olie, helst oliven
Krydderier: Chili, salt, peber, rosmarin - efter smag)
 
Whiskysauce:
Whisky (ca. 6 cl)
1 stort løg
1 spsk flormelis
lidt olie til løgene
0.75-1 liter fløde (gerne 13%)
1 lille dåse tomatpuré (pasta)
*

 
Cuvette:
Klargør stegen, det er en fordel hvis at den ikke er alt for ujævn, det gør det lidt sværere at stege den.

Rids den lidt på kryds og tværs, ikke for dybt.

Smør godt med salt og peber samt hvidløg der er blevet knust.
Set stegen på en rist, med en bradepande eller lign. under til at opsamle fedtstoffet.
Steg den først ved 225 ºC i ca. 10 minutter, dæmp varmen til 160 ºC, steg videre til kødet er ca. 65 ºC i midten, tag den ud og lad den hvile i 10 minutter før den skæres.
Skæres i retning af kødtrådene i tynde skiver.


Fritter:
Bland olie og krydderier sammen og lad det trække mens kartoflerne gøres klar.
Skyl og skrub alle kartoflerne under koldt vand, de skal ikke skrælles.
Skær dem i både, alle ca. lige store.
Hæld kartoflerne i olie/krydderie blandingen, lidt ad gangen, så de alle bliver godt fedtet ind i olie.
Hvis muligt, lad dem trække i olien inden de bliver lagt over på en plade med bagepapir eller lign.
Skal ovnsteges ved 200 ºC en times tid, til de er gyldne og sprøde.
 
Whiskysauce:
Den absolut bedste del ved denne opskrift er saucen.
Der kan godt beregnes lidt ekstra sauce og kartofler, pga. smagen.
Skær løget i fine stykker, svits dem på en varm pande sammen med flormelis i ca 1-2 min

(der kan også krydres med fx. rosmarin).
"ikke for varm, men det må gerne syde".


Flamber løgene i ca. 10-15 sek, med ca. halvdelen af whiskyen,
"PAS PÅ - DER KOMMER STORE FLAMMER!"

Tilsæt fløden og varm den op lige til den koger.
Tilsæt resten af whiskyen og skyen fra stegen, smag til med salt og peber.
Til at jævne saucen bruges tomatpuré, tilsættes og røres godt ud.
Pas på, det bliver pludselig tykt.
Det hele serveres med frisk salat og brød.




Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.396 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cuvette med vinterurterDenne ret med cuvette samt porrer, gulerødder, løg og blegselleri er vel en rigtig lækker...
• Cuvette med vinterurterDenne ret med cuvette samt porrer, gulerødder, løg og blegselleri er vel en rigtig lækker...
• Cuvette med vinterurterDenne ret med cuvette samt porrer, gulerødder, løg og blegselleri er vel en rigtig lækker...
• RosenrandEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os