Kogetid i trykkoger: 50 min. 
1 oksehale på ca. 1 kg, hugget igennem i leddene 
2 spsk smør eller margarine 
1 gulerod i skiver 
1 pastinak i terninger 
¼ selleri i terninger 
1 porre i skiver 
1 løg delt i kvarter 
1½ l vand 
5 hele peberkorn 
½ spsk groft salt 
½ dl tør madeira 
* Tilberedning
Brun kød og grønsager i fedtstoffet i trykkogeren. 
Hæld vandet ved og tilsæt krydderierne. 
Læg låg på trykkogeren og bring den på tryk. 
Lad suppen koge i 50 min. 
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt. 
Tag kødet op og si suppen. 
Befri kødet for ben og kom det tilbage i gryden sammen med den siede suppe. 
Bring suppen i kog og tilsæt madeiraen. Smag suppen til med salt og peber. 
Tips: Grønsagerne kan kommes på suppen igen, eller de kan pureres og røres i inden kødet tilsættes.