Logo

Oksekøds "Bourguignon" Kebab

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til disse spid bruges simpelthen alle de vigtigste ingredienser til den klassiske franske gryderet af samme navn og kommet på metalspid klar til grillen. De tager lidt tid at forberede, men de kan laves i forvejen, og de bliver hurtigt færdige, når du begynder at blive sulten.
 
Til 6 personer
900 g mørbrad eller rump steak, skåret i 4 cm tern
225 g stribet røget bacon uden svær
18 friske perleløg
24 champignon, rengjorte
olivenolie til pensling
salt og friskkværnet sort peber
Marinade:
5 spsk rødvin
3 spsk olivenolie
1 spsk tomatpure
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
2 spsk hakket frisk persille
12 små friske laurbærblade
12 x 25 cm flade metalspid
 
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål (ikke metal).
Rør kødet i og læg låg over.
Lad det marinere ved stuetemperatur i 2 timer eller natten over i køleskabet.
Næste dag skal du trække baconskiverne ud med bagsiden af en kniv.
Skær hver skive i halve og rul den tæt sammen.
Kom perleløgene i en gryde med kogende vand og lad dem koge i 2­3 minutter, indtil de akkurat er møre.
Frisk dem op under koldt vand og lad dem dryppe af.
Kom løg, baconruller, champignon og laurbærblade fra marinaden skiftevis på metalspiddene.
Pensl champignonerne med lidt ekstra marinade og krydr kødet med salt og peber.
Grill spiddene over mellemvarme kul i 6 minutter, idet du vender dem en gang i mellem og pensler dem med ekstra marinade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her