Fars: 
500 g hakket oksekød 
2 spsk  hvedemel 
1 æg 
½ fint hakket løg 
salt og peber 
1-2 fedhvidløg finthakket 
en smule vand 
olie til stegning 
 
Sauce: 
½ løg 
1 ds tomat konc. 
1 ds flåede tomater 
2 gulerødder 
300 g champignon 
ca. 1-1 5 dl vand eller oksebouillon
salt og peber 
1 rød chili fint hakket befriet for kerner el. 1 spsk pulver 
en smule sukker ca ½ tsk  
1 spsk  oregano 
evt. Maizena til jævning
  
Farsen røres med æg, løg, salt og peber, og hvidløg og tilsættes hvedemel og 
en smule vand så den får konsistens af frikadellefars. 
Herefter steges farsen som små kødboller i en dyb sautepande i olie så 
de bliver brunet på begge sider ca. 1 min på hver side. 
Bollerne tages af panden. 
Så svitses champignon og løg som er skåret i skiver og gulerødderne 
ligeledes i skiver ved høj varme i ca 5 min. 
Der tilsættes de hakkede flåede tomater og bouillonen, chilien, salt og 
peber, sukker og oregano.
Kødbollerne kommes tilbage i saucen og koger færdig sammen med saucen i ca. 10 min. 
Slutteligt tilsættes tomatkonc. og saucen jævnes om nødvendigt. 
Serveres med pasta.