2 kg gammeldags oksesteg
20 g smør
25 g olivenolie
1 flaske porter
5 fed hvidløg
1 stort løg
2 porrer
2 gulerødder
1 l. vand
1 terning bouillon (okse eller hønse)
timian
salt og peber
Stik lommer i kødet med en skarp kniv, og kom hvidløgsstykker i.
Brun smør og olivenolie i en tykbundet gryde ved god varme.
Brun stegen på alle sider, og tilsæt løget skåret i tern.
Lad det hele snurre i et par minutter.
Hæld vand og porter over stegen, og sænk varmen så retten kommer til at simre svagt.
Tilsæt timian, salt og peber.
Tilsæt porrer i tykke skiver og gulerødder i tynde skiver samt resten af hvidløget.
Lad retten simre i to timer.
Tag kødet op og pak i alufolie så den kan samle sig.
Si i mellemtiden væden fra stegen og lav en vidunderlig sauce med fløde, jævning, farve og alt det andet gode man kan ønske sig.
Server med kartofler og broccoli om vinteren, eller bagekartofler og salat om sommeren.