1 kg oksetykkam
30 g fedtstof
2 ½ dl vand
groft salt og peber
4 porrer
Kartoffelgratin:
1 kg store kartofler
2 mellemstore løg
1 tsk groft salt
1 tsk hvid peber
½ tsk revet muskatnød
5 dl Mornay sauce
Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Brun kødet på alle sider.
Hæld vand ved.
Drys salt og peber på og lad det stege i ca. 1 time.
Rens porrene og skær dem i 10 cm. lange stykker.
Tænd ovnen på ca. 200ºC.
Pil løgene og skær dem i terninger.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. ½ cm.
Skyl kartoffelskiverne og tør dem af med køkkenrullepapir.
Læg kartofler, løgterninger og krydderier lagvis i et ovnfast fad.
Hæld mornay saucen over og bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time.
Kom porrene ved kødet og lad det stege ca. endnu en time.
Tag kødet op af gryden og lad det stå tildækket i ca. 15 min. før der skæres af det.
Smag stegeskyen med porrene til.
Skær kødet for og server det med kartoffelgratinen.